ИСХРАНА

ИСХРАНА

ИСХРАНА
Во ХАНТЕРС ЛАЈФ- Дом за долг и здрав живот, видот и начинот на подготовка на храната е клучен за здравјето на нашите станари. Во нашата кујна, целосно опремена согласно НАССР стандардите, храната се подготвува секојдневно, во две смени. Менито е подготвено согласно највисоките нутритивни вредности, а со цел да ги задоволи здравствените и енергетските потреби на нашите станари. Нашите намирници за зеленчук, овошје и месо се набавуваат на дневна основа, во согласност со однапред предвидено мени. Целта ни е да овозможиме здрава и балансирана исхрана. Во опцијата за асистирано живеење храната ќе се подготвува индивидуално и согласно насоките на медицинскиот персонал.

Во прилог е структурата и конкретното мени за нашите станари:

НУТРИТИВЕН ПЛАН ЗА ИСХРАНА


  

За да го погледнете менито, притиснете на иконата!

  Hanters Life Мени